woensdag 6 januari 2010

Gisteren werd de hoogste toren ter wererld, de Burj Dubai, officieel geopend en wij waren er(vanuit onze slaapkamer) bij !
Klein detail: de toren heet vanaf nu Burj Khalifa, naar de sheikh van Abu Dhabi, die tegelijkertijd ook president van de VAE (Verenigde Arabische Emiraten) is, met name Sheikh Khalifa bin Zayed al Nahayan. De naamsverandering heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat deze rijke oliesheikh zijn teergeliefde Dubanese collega, Sheikh Mohammed bin Rachid al Maktoum (vice-president van de VAE), heeft bijgesprongen in de schuldencrisis van Dubai. Zo zal de Burj Khalifa er telkens zichtbaar (!) aan herinneren aan wie Sheikh Mohammed dank en vooral 20 miljard dollar verschuldigd is.
De Burj Khalifa is 828m hoog en heeft 160 verdiepingen. Blijkbaar zou het slechts 2 minuten duren om met de lift naar het 124ste verdiep (500m) te gaan , waar zich het hoogste observatiedek ter wereld bevindt. Voorlopig is ons record nog altijd het 48ste verdiep...
Voor diegenen die er warmpjes in zitten, is er, naast luxe-appartementen en kantoren, ook een Armani Hotel, ontworpen door Giorgio himself ! Het zal 8 restaurants, een spa, een chocolade shop, een bloemenwinkel en een Armani Gallerij hebben als alles uiteindelijk af is en dat zou al in ergens in maart moeten zijn.

dinsdag 5 januari 2010

Burj Dubai opende zijn deuren op 4 januari.
We konden het vuurwerkspectakel volgen
vanuit onze slaapkamer.
(Deze foto's zijn jammergenoeg niet van mij,
ik pikte ze van Reuters !)


Als je goed kijkt, zie je ongeveer in het midden
van de foto een wolkenkrabber met een wit
vierkant, dat is ons hotel Chelsea Tower.

zaterdag 2 januari 2010

En nu serieus ... Shang Palace in Shangri-La





Chinese Sea